Zene ajánló / Music reccomendation

2014.09.23 23:13

Egyszerűen nem tudok zene nélkül meglenni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha nincs meg a megfelelő zenei aláfestés, akkor a rajzolni való se marad meg sokáig a fejemben. A zene könnyebbé teszi a tanulást, segít koncentrálni, segít abban, hogy elképzeld magad egy erős harcosként és egy nehéz nap után a kellő zene mellett annyi marhát nyírhatsz ki a fejedben, amennyit csak akarsz. Segít elengedni a nap alatt felgyűlt problémákat és stresszt. Most pedig itt egy lista ahova olyan zenéket gyűjtöttem össze, amik segítenek megnyugodni és hagyják, had szárnyaljon a képzeleted.

I can't live without music. I don't know about you but I also can't hold on the right idea if there is no music to begin with. Music makes studying lighter, it helps to concentrate, to imagine yourself as a warrior and after a hard day with a badass music you can slaughter as many assholes as you want in your head. It helps to let go of the problems and stress that built in you through the day. Now here is a list of music that will help you to relax and let your imagination free. 

1.    R D- Face of God (feat. Nadine Risha)

Kategória: Chillstep / Chategory: Chillstep

Nagyon szépen épül fel, dallamos, és „hümmögős”. Az eleje nagyon jól ráhangol, ellazít, ha fülhallgatókkal hallgatod olyan, mintha az ének megmasszírozná az agyadat. A közepe izgalmas, tematikus. A vége szépen levezeti a felgyülemlett feszültséget. Én háromszor hallgattam meg helyből.

The chords build up harmonically, it has a beautiful melody and the vocal is „hummm”-ly. The first part makes you relax if you are listening it with earphones it will feel like the vocal would give a massage to your brain. The middle part is pulsating, exciting and at the end the music relaxes again. I repeated it twice at the first time. It’s addicting.

2.    Emancipator- Minor Cause

Kategória: Chillstep.  /Chategory: Chillstep

Rövidebb, mint az első, ugyanakkor egy örökké valóság mire a végére ér az ember. Ez ugyanakkor nem írható fel a rovására; a hegedű gyönyörű melódiája és a lüktető ritmus álomba ringat. Miközben hallgatja az ember, szinte már látja maga előtt a nyugtatóan zöld erdei tisztást, a tiszta folyót és a lassan táncoló tündérek körét. Kell ennél többet mondanom?

It’s shorter than the first one however it feels like eternity to get to the end of this song. It’s not a bad thing though, the violin plays a marvelous melody, simple but beautiful and the rhythm makes you want to go to sleep. Listening to it feels like dreaming about a calmingly green forest glade, clear river and a slowly dancing circle of fairies. Shall I say more?

3.    Balmorhea- The Winter

Kategória: Klasszikus(os) / Category: classical(ish). 

Kategória: klasszikus. Végülis mondhatjuk, hogy klasszikus darabról van szó; három klasszikus hangszer játszik benne: zongora, hegedű és cselló. Megnyugtató és egy kellemes dallamváltozás található a dal vége felé.

Weelll, you can say it’s classical, three classic instruments are used: piano, violin, cello. Calming, relaxing and there is a pleasant surprise not so far from the end of the song.

4.    Tchaikovsky – Waltz of the Snowflakes

Kategória: klasszikus. / Category: classical. 

Alapmű Tchaikovsky Diótörtő-jéből. Vidám és jó társ a haza utakra a suliból vagy a munkahelyről miközben az egymással játszó hópelyhek kísérnek minket. ( Nem a legjobb hóvihar esetén. Hópehely-háborúra valami agresszívabban ajánlok, mint például Adiemus- Song of the Spirit –jét)

This is a basic masterpiece from Tchaikovsky’s Nut Cracker. Cheerish and a good companion when you go home from school or work while the snowflakes playing with each other. (Not so good through snow storm though. For snowflakes-war I recommend you something more aggressive like the Song of the Spirit by Adiemus)

Elérhetőség

Art, life in two languages lunaconor@mail.com